ΠΑΤΡΑ

8-9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΤΡΑ

8-9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μήνυμα της Προέδρου του Συνεδρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι από τον χώρο της Λογοθεραπείας και των συγγενών με αυτή επιστημών,

Aγαπητοί φοιτητές,

Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας και στην πόλη της Πάτρας.

Μετά από την επιτυχία που γνώρισε το πρώτο Συνέδριο, το 2017, στα Ιωάννινα, είμαι βέβαιη ότι η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει και πάλι κομβικό σημείο συνάντησης και μια μεγάλη και χαρούμενη γιορτή της Λογοθεραπείας.

Μαζί με την Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, με αγάπη για την επιστήμη που υπηρετούμε, προσπαθήσαμε να οργανώσουμε ένα Συνέδριο αντάξιο της θέσης που έχει κατακτήσει η Λογοθεραπεία διεθνώς μεταξύ των επιστημών υγείας που υπηρετούν τον άνθρωπο.

Σκοπός μας είναι να φέρουμε μαζί, για τρεις ημέρες τον Νοέμβρη (8-10), Λογοθεραπευτές και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων των ανθρωπιστικών-ιατρικών επιστημών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο να διαμορφώσουμε ένα μοναδικό πλαίσιο διεπιστημονικότητας, όπου θα συζητήσουμε, θα ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες και θα χτίσουμε νέες γέφυρες συνεργασίας. Ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε επίσης ένα περιβάλλον το οποίο θα προάγει τη σοβαρή και βαθιά αλληλοεπίδραση των διαφορετικών επιστημών που συνεργάζονται στη διαδικασία κατανόησης και παρέμβασης στην επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Μπορούμε να περηφανευτούμε ότι το Συνέδριο στελεχώνεται από μια σειρά διαπρεπών, Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών, οι οποίοι θα καλύψουν όλο το φάσμα των ελλειμμάτων της επικοινωνίας, της φωνής και της κατάποσης που απασχολεί τον σημερινό Λογοθεραπευτή, κλινικό ή ερευνητή.

Οι στρογγυλές τράπεζες με ευρεία θεματολογία, οι εισηγήσεις, οι παρουσιάσεις (προφορικές και αναρτημένες) καθώς και τα εκπαιδευτικά και κλινικά σεμινάρια αναμένεται ότι θα προωθήσουν την επιστήμη της Λογοθεραπείας και θα είναι σημαντικά για τις απαντήσεις σε πολλά από τα επιστημονικά ερωτήματα.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, τον Νοέμβρη, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε μία εποχή που οι εξελίξεις στην επιστήμη της Λογοθεραπείας προτάσσουν την ανάγκη για εν τω βάθει συζητήσεις, για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και για ανταλλαγή γνώσεων, το συνέδριο υπόσχεται να συμβάλει με όλους αυτούς τους τρόπους.

Αρχόντω Τερζή
Καθηγήτρια Γλωσσολογίας
Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας
Πανεπιστήμιο Πατρών

Πρόεδρος του Συνεδρίου

Υπό την αιγίδα

Του Υπουργείου Υγείας
Του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών
  

Δείτε πληροφορίες του πρώτου συνεδρίου

1o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Δείτε πληροφορίες του τρίτου συνεδρίου

3o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας