Η Κατερίνα Ντόγαρη είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΤΕΙ) Ιωαννίνων.
Έχει ολοκληρώσει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες Αποκατάστασης» με κατεύθυνση στη Λογοθεραπεία του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό «Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου» του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Είναι μέλος του ΣΕΛΛΕ και ασχολείται ενεργά με τις δράσεις της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος της Δυσφαγίας από το 2019.
Έχει εργαστεί εθελοντικά στο νευρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Tulln στην Αυστρία, καθώς συνεργάστηκε για τη διεξαγωγή μιας ερευνητικής μελέτης με θέμα «Οι επιδράσεις του Cough Reflex Training σε υγιείς και ασθενείς με νευρογενή Δυσφαγία μετά από Aγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο». Η συγκεκριμένη έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αποτέλεσμα να έχει υπάρξει εισηγήτρια σε αρκετά επιστημονικά συνέδρια όπως το 2ο και 3ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας και το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών.
Έχει εκπαιδευτεί στο Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS) και στη LEGO®-Based Therapy . Ακόμα, έχει πιστοποιηθεί στο σταθμισμένο εργαλείο αξιολόγησης ΛΟΓΟΜΕΤΡΟ και έχει παρακολουθήσει αρκετές μετεκπαιδεύσεις σε θεραπευτικές μεθόδους όπως είναι το «MDTP – McNeill Dysphagia Therapy Program» για τη δυσφαγία, το θεραπευτικό πρόγραμμα για τον τραυλισμό «Palin PCI», τη μέθοδο παρέμβασης «SIMATA» για τη Δυσπραξία.
Έχει συνεργαστεί με πλαίσια προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών δυσκολιών στο λόγο και την ομιλία.
Τέλος, έχει εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών αναλαμβάνοντας περιπτώσεις παιδιών με διαταραχές λόγου και ομιλίας, αναπτυξιακές διαταραχές, νευρολογικές περιπτώσεις και σύνδρομα.