ΠΑΤΡΑ

8-9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΤΡΑ

8-9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δρ. Μαυρομμάτη Θεοδώρα

M.Ed. , PhD. in Dyslexia, UK

Σπουδές
Ph.D. (στη ΔΥΣΛΕΞΙΑ) από το Τμήμα Δυσλεξίας, Τομέα Ψυχολογίας, University of Wales, University College of North Wales – Bangor – UK, με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και θέμα διατριβής «Μια νέα Εικονογραφική Μέθοδος για τη διδασκαλία της ελληνικής ορθογραφίας σε παιδιά με δυσλεξία».

Master’s Degree στην Εκπαίδευση (M.Ed. – Dyslexia) από το Τμήμα Δυσλεξίας, Τομέα Ψυχολογίας, University of Wales, University College of North Wales – Bangor – UK. με εξειδίκευση στη Δυσλεξία και θέμα διατριβής «Μέθοδος για τη διδασκαλία Πρώτης Ανάγνωσης και Γραφής σε παιδιά με Δυσλεξία».

Μεταπτυχιακό διετές στην Ειδική Αγωγή (Μ.Δ.Δ.Ε.), Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (Ε.Κ.Π.Α.), Παιδαγωγικό Τμήμα

Επαγγελματική Εμπειρία
Διδάσκουσα, στο ΠΜΣ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) του ΕΚΠΑ με Κατεύθυνση Σχολική Ψυχολογία, του μαθήματος «Ψυχοδιαγνωστική Αξιολόγηση σε σχολικές μονάδες γενικής και ειδικής αγωγής».
Ακαδημαϊκό έτος 2018-19 – Εαρινό εξάμηνο.

Διδάσκουσα (2000 – 2014) το μάθημα «αποκατάσταση δυσλεξίας με τη μέθοδο «Δ. Μαυρομμάτη» στο μεταπτυχιακό τμήμα του πανεπιστημίου του Bangor, Master’s στην Εκπαίδευση (M.Ed. in Dyslexia), στο Τμήμα Δυσλεξίας του Τομέα Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Ουαλίας (Dyslexia Unit, Psychology Department, University of Wales, University College of North Wales – Bangor – UK).
Επόπτρια των Ελλήνων φοιτητών του παραπάνω μεταπτυχιακού (M.Ed.) οι οποίοι έκαναν πρακτική άσκηση στην εφαρμογή των διδακτικών μου μεθόδων σε Έλληνες δυσλεξικούς μαθητές στην Ελλάδα.

Διδάσκουσα (2000 – 2007) του μαθήματος «Δυσλεξία» (650 ώρες) στο διετές μεταπτυχιακό των δασκάλων Ειδικής Αγωγής (Μ.Δ.Δ.Ε.) Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΕΚΠΑ) – Παιδαγωγικό Τμήμα.

Δίδαξα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα στα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωσε τo ΥΠ.Ε.Π.Θ. και τo Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και σε Π.Ε.Κ., με το θέμα «Αναπτυξιακές Μαθησιακές Δυσκολίες και τρόποι αντιμετώπισής τους» και συμμετείχα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι κατά τόπους Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και οι Σύλλογοι Γονέων.
Έλαβα μέρος σε διεθνή Συνέδρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, σεμινάρια και ημερίδες, ως εισηγήτρια παρουσιάζοντας τα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διδακτικών μου μεθόδων για τη Δυσλεξία σε σχέση με τις παραδοσιακές διδακτικές μεθόδους και προσεγγίσεις.
Ήμουν επιστημονικά υπεύθυνη των ετήσιων επιμορφωτικών σεμιναρίων 600 ωρών “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” που διοργανώθηκαν από το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής Πανεπιστημίου Αθηνών (2005-2008) για εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, λογοπεδικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.λπ.

Υπό την αιγίδα

Του Υπουργείου Υγείας
Του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών
  

Δείτε πληροφορίες του πρώτου συνεδρίου

1o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Δείτε πληροφορίες του τρίτου συνεδρίου

3o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας