ΠΑΤΡΑ

8-9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΤΡΑ

8-9-10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Διοργάνωση συνεδρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μήνυμα προέδρου επιστημονικής επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας, που διεξάγεται στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στις 8-9-10 Νοεμβρίου 2019, στην Πάτρα.

Το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας έχει κύριο στόχο την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων περί της κλινικής Λογοθεραπείας καθώς και την ενημέρωση για την πρόοδο της έρευνας στη διάγνωση και αντιμετώπιση των διαταραχών της επικοινωνίας (λόγου, ομιλίας και φωνής), σίτισης και κατάποσης.

Με το συνέδριο αυτό, ευελπιστούμε στη σύσφιξη της συνεργασίας μεταξύ των Ακαδημαϊκών Μονάδων και του ευρύτερου επιστημονικού και κλινικού δυναμικού που ασχολείται με την Επιστήμη της Λογοθεραπείας. Καθότι η προσφορά της επιστήμης της Λογοθεραπείας έχει πλέον αναγνωριστεί στην Ελλάδα, ο ΣΕΛΛΕ έχει ως ευγενές κίνητρο την οργάνωση και διεξαγωγή ενός συνεδρίου, το οποίο να είναι το κομβικό γεγονός για τη διαρκή εξέλιξη και προαγωγή της Λογοθεραπείας στην Ελλάδα.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζεται από μέλη των Ομάδων Ειδικού Ενδιαφέροντος του ΣΕΛΛΕ, μέλη της ακαδημαϊκής και κλινικής κοινότητας της Ελλάδος και μέλη από διεθνείς κοινότητες με τις οποίες ο ΣΕΛΛΕ συνεργάζεται. Οι Προσκεκλημένοι Ομιλητές έχουν επιλεχθεί για το ερευνητικό, κλινικό και επιστημονικό τους έργο και όραμα στο χώρο της Λογοθεραπείας.

Φέτος, η επιστημονική επιτροπή αποφάσισε να δώσει το βήμα και στους μελλοντικούς ερευνητικές και συναδέλφους, στους τελειόφοιτους φοιτητές τμημάτων Λογοθεραπείας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις ερευνητικές τους εργασίες σε συνεδρίες αφιερωμένες αποκλειστικά σε αυτούς. Οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν εργασίες κλινικής πρακτικής καθώς και ερευνητικές εργασίες. Επίσης, τα διαδραστικά εργαστήρια θα λάβουν χώρα με τρόπο που θα προωθεί την άμεση μεταφορά της έρευνας στην κλινική πράξη και θα δώσουν στον κλινικό τη δυνατότητα επικαιροποίησης των κλινικών τους δυνατοτήτων και γνώσεων.

Η επιτυχία του Συνεδρίου βασίζεται, και φέτος, στη δική σας ενεργό συμμετοχή. Ευελπιστούμε να μας τιμήστε με την παρουσία σας, και μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση να διερευνήσουμε από κοινού νέες ιδέες και προοπτικές για την Επιστήμη μας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Θα ήθελα, ακόμα, να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλους τους συναδέλφους και τους εμπλεκόμενους που θα συμβάλουν στη διοργάνωση του Συνεδρίου. Προσδοκώντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, σας εύχομαι να ενισχύσετε τις συνεργασίες σας, να προωθήσετε την ανταλλαγή απόψεων και να χαρείτε τη διαμονή σας στην Πάτρα.

Με θερμούς χαιρετισμούς

Αιμιλία Μίχου, PhD, CertMRCSLT

Επίκουρη Καθηγήτρια

Τμήμα Λογοθεραπείας

Σχολή Επιστημών Αποκατάστασης Υγείας

Πανεπιστήμιο Πατρών

 

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΣΕΛΛΕ

Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου

Υπό την αιγίδα

Του Υπουργείου Υγείας
Του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Του Τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών
  

Δείτε πληροφορίες του πρώτου συνεδρίου

1o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας

Δείτε πληροφορίες του τρίτου συνεδρίου

3o Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας