Αγαπητοί συνάδελφοι & Αγαπητοί φοιτητές,

Με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του σύγχρονου Έλληνα λογοθεραπευτή, ο ΣΕΛΛΕ συνεχίζει την επιστημονική του πορεία με τη διοργάνωση του 4ου  Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας, που θα πραγματοποιηθεί στις 1- 3 Νοεμβρίου 2024, στον φιλόξενο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, με θέμα «Από την Έρευνα στην Κλινική Πράξη».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η προσφορά μιας σημαντικής ευκαιρίας σε ακαδημαϊκούς, και επαγγελματίες με επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για τη λογοθεραπεία και συναφών ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, να έρθουν πιο κοντά και να έχουν τη δυνατότητα γόνιμου διαλόγου για την εξέλιξη της επιστήμης μας.

Σήμερα, ο κόσμος της λογοθεραπείας αλλάζει με γρηγορότερο ρυθμό όσο ποτέ άλλοτε. Ο σύγχρονος λογοθεραπευτής αντιμετωπίζει συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις στην πρόληψη, αξιολόγηση και την παρέμβαση και πρέπει να παρακολουθεί τις συνεχείς εξελίξεις. Οι πολλές προκλήσεις και αλλαγές που αντιμετωπίζει απαιτούν κριτικό στοχασμό από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το Συνέδριο θα είναι ένα σημαντικό γεγονός για συζήτηση, υποστήριξη και ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον της επιστήμης μας.

Το μέλλον της Λογοθεραπείας είναι πιθανό να διαμορφωθεί από πολλές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων της προόδου της τεχνολογίας. Η εικονική πραγματικότητα και άλλα ψηφιακά και μη εργαλεία θα δημιουργήσουν προκλήσεις για τη Λογοθεραπεία και διαμορφώνουν νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των λογοθεραπευτών .

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι σχεδιασμένο ώστε να επικεντρώνεται στις σύγχρονες προσεγγίσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λογοθεραπευτής στην καθημερινή κλινική πρακτική, με στόχο τη μεταλαμπάδευση της επιστημονικής έρευνας στην κλινική πρακτική.

Η επιτυχία του Συνεδρίου στηρίζεται, και φέτος, στη δική σας ενεργό συμμετοχή. Ευελπιστούμε να μας τιμήστε με την παρουσία σας, και να χαρείτε τη διαμονή σας στη Καλαμάτα!

Σας περιμένουμε τον Νοέμβριο στην Καλαμάτα!

Ευστρατιάδου Ευαγγελία – Αντωνία (Εύα)
Επίκουρη Καθηγήτρια
Σχολή Επιστημών Υγείας
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πρόεδρος 4ου Επιστημονικού Συνεδρίου Λογοθεραπείας