Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη μου χαρά σας καλωσορίζω στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο Λογοθεραπείας του ΣΕΛΛΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1-2&3 Νοέμβριου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Το Συνέδριο αποτελεί θεσμό, με τη σταθερή διεξαγωγή του κάθε δύο χρόνια τον Νοέμβριο, εδραιώνοντάς το στη συνείδηση όλων, συμμετεχόντων και ενδιαφερομένων.

Σκοπός του συνεδρίου αποτελεί η ενημέρωση, η αλληλεπίδραση λογοθεραπευτών με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, με στόχο την ανάπτυξη της διεπιστημονικότητας, την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων και τη συνεργασία.

Η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση πάνω στην επιστήμη της Λογοθεραπείας, η έρευνα και η εμπειρία αποτελούν σημαντικά δομικά στοιχεία, τα οποία προωθούν την επιστήμη μας και αναδεικνύουν τη θέση που της αναλογεί ανάμεσα στις επιστήμες που υπηρετούν τον άνθρωπο.

Η αναμενόμενη ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Συνεδρίου, θα ενισχύσει τη διαδραστικότητά του και θα αναδείξει τη δυναμική του κλάδου μας. Σας περιμένουμε λοιπόν στην όμορφη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για ένα Επιστημονικό και Ακαδημαϊκό τριήμερο, ελπίζοντας, και αυτό το Συνέδριο, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας.  Η επιστημονικότητα και η αλληλοεπίδραση του Συνεδρίου σε συνδυασμό με την αίγλη και τον πολιτισμό της Καλαμάτας, πιστεύουμε πως θα σηματοδοτήσουν ένα όμορφο τριήμερο για τον επισκέπτη! Η Καλαμάτα έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό που συνδυάζει αρμονικά βουνό – θάλασσα, αρχαία ιστορία με σύγχρονο αέρα, σε απόσταση μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα, αποδεικνύοντας  πως αποτελεί συνισταμένη πολλών πετυχημένων παραγόντων για τη διεξαγωγή του 4ου Συνεδρίου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΛΛΕ για την εμπιστοσύνη στην ανάθεση της Προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, την Πρόεδρο του Συνεδρίου κα Ευστρατιάδου Εύα, την Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κα Μαρούσα Φειδάντση, καθώς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για τη βοήθεια και υποστήριξή τους.

Σας περιμένουμε όλους στην Καλαμάτα.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Βασιλοπούλου Παναγιώτα
Λογοθεραπεύτρια MSc
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου